Barbera

Barbera er en af de mest udbredte røde druer i Italien. Man skal derfor kigge mod Piemonte for at finde fremragende eksempler på, hvad druen kan.

I Piemonte værdsættes druen særdeles meget – næsten lige så meget som nebbiolo. Barbera giver dybrøde vine med det særlige kendetegn, at de stort set er uden garvesyre – altså den udtørrende fornemmelse man mærker i gummerne, når man drikker vin.

Syreindholdet derimod er højt, og frugten i vinen leder tankerne hen på kirsebær.

Barbera-vine har som oftest medium fylde med en charmerende frugt. Og den pæne syre gør, at vinene er en fantastisk partner til italienske klassiske retter som pasta med fløde- eller tomatsovs. Den går også fint til lyst kød, og har man lyst til at eksperimentere er en kølig barbera slet ikke dårlig til fisk.

 

 

Kom igen senere

Du skal være fyldt 18 år for at bruge vores hjemmeside.

ER DU FYLDT 18 ÅR?

Kom igen senere

Du skal være fyldt 18 år for at bruge vores hjemmeside.