Beskrivelse
Gigondas i Rhône sammenlignes ofte med Chateauneuf du Pape, for vinene er i samme stil – kraftige, frugtige og med lang levetid.
Her er det en økologisk udgave fra Vignoble Saint-Frédéric lavet af producenten Clos du Joncuas, der har været økologisk certificeret lige siden 1989.
Med 2800 timers solskin om året er det kraftige og alkoholrige vine, som kommer fra Gigondas. Og her skelner man ofte mellem en mere klassisk stil og en mere moderne. Hvor de klassiske ofte skal bruge et par år på at slibe kanterne af, er de moderne udgaver af Gigondas mere tilgængelige. Og vinen fra Saint-Frédéric er i den moderne stil.
Vinen her har en smukt granatrød farve. Næsen domineres af røde frugter som kirsebær, solbær og brombær og af krydderier som lakrids og hvid peber. Smagen er særdeles fyldig og lang, velstruktureret og med en udtalt frugt. Tanninerne er der, men holdt i skak.
Fremragende makker til kraftigere kødretter.
Druer: Grenache noir, mourvèdre, syrah, cinsault
Lagring: Et år på egefade
Smag: Fyldig og robust rødvin